Sisteme Drenaj
0730.206.692
0730.206.692
office[@]sistemedrenaj.ro

Montaj fose septice

Cum sa montezi fosele septice

Instalarea unei fose septice este solutia ideala la fermele rurale care nu au o conexiune la un sistem de canalizare si care nu genereaza cantitati mari de apa uzata. Cand instalezi fosa septica sau sistemul de tratare a apelor uzate, ai doua optiuni. Prima optiune este sa o montezi singur. Vei economisi costuri, dar este important ca toate lucrarile de drenaj efectuate sa respecte normele de constructie. Daca nu esti experimentat in montajul foselor septice sau instalarea unui nou sistem, atunci ar trebui sa apelezi la profesionisti. O firma de montaj fose septice iti poate finaliza cu succes lucrarea de montaj a acesteia.


Autorizatia de descarcare

Descarcarile din locuintele familiale au caracterul de urban si pot fi autorizate, dupa ce au trecut printr-un tratament adecvat de purificare, sa deverseze direct in apele de suprafata (rau, sant etc.), direct in apele subterane (put care ajunge la panza freatica) sau indirect la apele subterane (pe pamant sau printr-o fantana sau sant filtrant). Descarcarile catre canalele discontinue vor avea dubla consideratie a deversarii in apele de suprafata si indirecte in apele subterane.


Pot fi aruncate apele uzate intr-o incinta sigilata si inchisa pentru indepartarea ulterioara?

In cazul in care deversarea are loc intr-o incinta etansa din polietilena, beton etc. din care este indepartata periodic de un administrator autorizat, nu exista nicio situatie de varsare in domeniul public hidraulic. Prin urmare, in aceste cazuri nu este necesara nicio autorizatie de descarcare.


Unde sa localizezi fosa septica?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a instala fosa septica, este sa alegi in ce parte a zonei urmeaza sa o montezi. La alegerea zonei de amplasare a fosei septice, trebuie sa eviti terenul mlastinos, umplut sau predispus la inundatii. De asemenea, ar trebui sa fie intotdeauna amplasat in aval de puturi sau izvoare destinate consumului uman, si niciodata in amonte.

Desi trebuie sa lasi cel putin 3 metri distanta de orice trecere a vehiculelor, groapa trebuie sa fie usor accesibila cisternei pentru a permite golirea fosei septice. Rezervorul trebuie sa se afle la mai putin de 30 m de o cale de acces, intrucat companiile de golire a foselor septice au in general doar furtunuri de 30 m lungime pentru a goli rezervoarele. Daca un rezervor se afla la mai mult de 100 de metri de o alee, costurile de golire a foselor septice pot creste. Asigura-te ca ai suficienta suprafata pentru a facilita diferitele procese ulterioare. La amplasarea sa ar trebui sa iei in considerare cerintele de spatiu pentru localizarea instalatiei de eliminare a efluentilor.
Efectul stratului freatic asupra fosei septice

Este foarte important sa stii la ce adancime incepe sa curga apa subterana (nivelul panzei freatice). Daca in timpul iernii, panza freatica devine mai mare decat nivelul de evacuare al fosei septice, atunci conducta de iesire catre bazin incepe sa scurga apa din bazin sau din campul de scurgere in fosa septica. Acest lucru duce in general la umplerea rezervorului septic si a camerelor de decantare. Ca rezultat, atunci cand nivelul scade, efluentul rezultat va fi umplut cu solide care apoi blocheaza porozitatea solului in patul de drenaj.


pret manopera montaj fosa septicafirme montaj fose septicemontaj fosa septica forumfose septice ecologice cu montajdrenaj fosa septicacele mai bune fose septiceput drenaj fosa septica

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota

Programeza o intalnire

Sisteme Drenaj - Romeco Impact SRL

Strada Ghiocelului, Nr. 7, Cam. 2, Buftea, Ilfov

0763.267.775 / 0730.206.692

office[@]sistemedrenaj.ro

www.sistemedrenaj.ro

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare