Sisteme Drenaj
0730.206.692
0730.206.692
office[@]sistemedrenaj.ro

Foraje puturi absorbante

Puturi absorbante pentru apa potabila de calitate

Puturile pot fi impartite in mai multe grupuri, in functie de scopul lor. Unele dintre aceste grupuri sunt puturile absorbante sau auxiliare. Fara utilizarea unor astfel de puturi, procesul de extragere a materiilor prime este destul de dificil. Puturile absorbante sunt folosite pentru a elimina apele industriale in acvifere adanci. in plus, unele scheme de dezvoltare presupun ca produsele reziduale vor fi injectate in fantana, și care apar in timpul dezvoltarii lucrarilor de foraje. Acestea includ noroi de foraj, ape uzate etc.


La ce se folosesc puturile absorbante?

Puturile de absorbtie sunt forate folosind platforme rotative speciale. Acestea, in general, au un diametru destul de mare, implica instalarea unui filtru din material inoxidabil și a unui pachet de pietriș. Unitatile de absorbtie pot fi utilizate in modul de umplere a apei de camp și eliminarea lor ulterioara in rezervorul de productie, care este situat deasupra orizontului productiv, precum și in modul de injectare a apei sub presiune. Atunci cand putul absorbant este pus in functiune, este necesar sa se monitorizeze nivelul apei din acviferul superior, deoarece acesta trebuie sa fie situat deasupra zonei de absorbtie destinata colectarii apei de camp.


Puturi absorbante - Beneficii

Putul absorbant va optimiza procesul de eliminare a deșeurilor industriale. in acest caz, eliminarea apelor industriale are loc direct pe camp. Acest lucru poate reduce semnificativ costul transportului deșeurilor in alta locatie. Puţurile absorbante sunt utilizate in mod activ astazi și servesc drept baza pentru proiectele implementate in conformitate cu principiul „descarcarii zero”. Aceasta abordare presupune ca apa de productie și alte deșeuri industriale sunt injectate inapoi in rezervor. Instalatia auxiliara contribuie la imbunatatirea nivelului de siguranta al proiectelor și face posibila eliminarea deșeurilor fara a afecta mediul.

Putul absorbant mai este numit și put de drenaj, și este o camera acoperita de pereti poroși care servește la infiltrarea lenta a apelor uzate tratate anterior. De asemenea, poate fi folosit pentru a infiltra apa in sol, atunci cand aceasta nu poate fi utilizata. Functionarea corecta a acestei tehnologii depinde de tipul de sol și de permeabilitatea acestuia.

Putul absorbant trebuie sa aiba o adancime de cel putin 1,5 pana la 4 m. Ca regula generala, nu trebuie sa fie niciodata la mai putin de 2 metri de panza freatica și la o distanta sigura de sursele de apa (30 m). Un astfel de put trebuie tinut departe de zonele cu trafic intens, pentru a preveni compactarea solului de deasupra și din jurul acestuia. Peretii pot fi sau nu captușiti, dar trebuie umpluti cu pietriș și pietre pentru a evita alunecarile de teren, precum și pentru a permite distribuirea uniforma a apei reziduale. in ambele cazuri, un strat de nisip și pietriș fin ar trebui sa fie intins pe fund pentru a dispersa fluxul. Pentru a-l putea deschide in viitor, trebuie sa se utilizeze un capac detașabil (de preferinta beton) pentru a sigila camera pana la intretinerea necesara.

Cand solul este permeabil, puturile absorbante nu induc niciun risc sanitar. Cu toate acestea, este foarte important sa te asiguri ca tehnologiile de colectare / depozitare / tratament functioneaza bine. Tehnologia este subterana și, prin urmare, oamenii și animalele nu trebuie sa intre in contact cu aceasta apa.


calcul put absorbantput absorbant ape pluvialeput absorbant pretconstructie put absorbantputuri absorbanteput absorbant valromdecolmatare put absorbantforaje absorbante

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota

Programeza o intalnire

Sisteme Drenaj - Romeco Impact SRL

Strada Ghiocelului, Nr. 7, Cam. 2, Buftea, Ilfov

0763.267.775 / 0730.206.692

office[@]sistemedrenaj.ro

www.sistemedrenaj.ro

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare