Sisteme Drenaj
0730.206.692
0730.206.692
office[@]sistemedrenaj.ro

Foraje puturi monitorizare

Puturi de monitorizare panza freatica

Un put de monitorizare este un put hidrogeologic proiectat pentru a monitoriza regimul apelor subterane. Acesta este construit cu scopul de a studia modificarile nivelului, temperaturii si compozitiei chimice a apelor subterane si a apelor sub presiune, determinarea impactului activitatilor de inginerie asupra apelor subterane, identificarea relatiei diferitelor acvifere, precum si a apelor subterane cu apele de suprafata etc. Adancimea putului de observare variaza de la cativa metri la mii de metri. Apele subterane includ apele de sub suprafata pamantului in straturile de roci din partea superioara a scoartei terestre in toate starile fizice.


Ape subterane - Tipuri

Apele subterane sunt clasificate in patru tipuri principale:
Primul este apa de sus, gasita la o adancime mica de 3,5-4 m. Acest acvifer superior este umplut cu apa de ploaie si zapada topita.

Al doilea tip este apa subterana care se gaseste, de regula, la o adancime de aproximativ 10 m. O caracteristica distinctiva a apelor subterane este prezenta unui strat puternic hidro-rezistent sub stratul de apa.
Pentru referinta, apa subterana este situata in primul orizont de la suprafata pamantului existent permanent de ape gravitationale libere, in roci din perioada cuaternara si mult mai rar in sedimentele pre-cuaternare. Distanta de la nivelul apei subterane pana la suprafata pamantului se numeste adancimea de aparitie, iar cea mai mica distanta de la oglinda la acvifera - grosimea acviferului.

Al treilea tip sunt apele interstratale situate, de regula, la o adancime cuprinsa intre 10 si 100 m. Chiar numele acestui tip de apa sugereaza ca se afla intre doua straturi de sol impermeabile.

Al patrulea tip sunt apele arteziene, care se afla chiar sub 100 m de suprafata pamantului. Cu toate acestea, in unele cazuri, acestea pot aparea la o adancime de 50 de metri.
Pe baza caracteristicilor apelor subterane, constructia de puturi de monitorizare pentru panza freatica nu poate fi clasificata ca „foraj profund”.

In acelasi timp, trebuie avut in vedere faptul ca, atunci cand se planifica constructia puturilor de monitorizare pentru panza freatica, este necesar, de asemenea, ca specialistii sa se ghideze dupa criteriile pentru determinarea activitatilor planificate, care nu fac obiectul evaluarii impactului asupra mediului si a criteriilor pentru determinarea extinderilor si modificarilor activitatilor si instalatiilor, care nu fac obiectul evaluarii impactului asupra mediului.


Puturi de monitorizare pentru panza freatica cu ajutorul specialistilor

Unul dintre serviciile firmei de foraje puturi, este construirea de puturi de monitorizare pentru panza freatica. Aceste tipuri de puturi sunt utilizate pentru a determina directia scurgerii apei subterane, si de asemenea, pentru a obtine probe reprezentative ale calitatii apei, ceea ce le permite sa determine fezabilitatea construirii si forarii putului inainte de a fi forat. Toate procesele lucrarii se desfasoara pe baza cerintelor proiectelor de constructie si sunt in conformitate cu obiectivele definite anterior.


Monitorizarea acviferelor

Primul pas pentru un sistem adecvat de prevenire hidro-geologica este instalarea unei retele pentru a monitoriza nivelurile, debitele si calitatea apelor subterane. Aplicarea corecta a termenului de monitorizare a panzei freatice implica monitorizarea si, prin urmare, masuratori ulterioare, precum si prelevarea periodica de probe pentru a masura in mod constant calitatea apei.


preturi foraje monitorizarepiezometremasurare nivel hidrostatic

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ti-a placut articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota

Programeza o intalnire

Sisteme Drenaj - Romeco Impact SRL

Strada Ghiocelului, Nr. 7, Cam. 2, Buftea, Ilfov

0763.267.775 / 0730.206.692

office[@]sistemedrenaj.ro

www.sistemedrenaj.ro

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare